Enestående håndværk

For Mafundi går design og bæredygtighed hånd i hånd. 
Mafundis produkter er lavet med omhu. De er fremstillet i hånden af mindre kooperativer og kvindegrupper i Kenyas landdistrikter. Samarbejdet sikrer økonomisk sårbare håndværkere og deres familier en stabil indkomst og et værdigt arbejdsliv.

De traditionelle håndværksteknikker, der ellers er gået i arv fra mor til datter og fra far til søn i generationer er i fare for at svinde bort. Når du køber et Mafundi produkt er du med til at holde traditionelle håndværkstraditioner og færdigheder levende. Det synes vi giver god mening. Mafundi betyder craftsmen på swahili.

Håndvævet bomuld

Østafrika producerer noget af verdens fineste bomuld og har en lang tradition for håndvævning. Det er imidlertid et håndværk, der er under stigende pres: Der investeres mindre og mindre i dyrkning af bomuld af høj kvalitet, og det er samtidigt blevet vanskeligere at afsætte bomuldsprodukter på indenlandske og internationale markeder.

Mafundi arbejder sammen med Pendeza, et vævekooperativ i Kisumu i det vestlige Kenya ved Victoriasøen. Pendeza har i over 35 år renset, spundet, farvet og vævet bomuld til tekstiler af den højeste kvalitet.

Baseret på sin selvhjælpsstrategi hjælper Pendeza udsatte kvinder og unge ved at oplære dem i håndværket og giver dem derved mulighed for at tjene til sig selv og deres familier. Resultatet af den langsommelige og manuelle forarbejdningsproces er bomuldstekstil af usædvanlig høj kvalitet med lang holdbarhed.

Oliventræ

Mafundi arbejder sammen med et lokalt kooperativ i Kenyas centrale højland. Området er hjemsted for Kamba folket, som er kendte for deres træskæring. Kooperativet sikrer træskærerne en fair løn og gode arbejdsvilkår så de, deres familier og lokalsamfundet drager fordel af deres færdigheder.

Inderpuder

Mafundis inderpuder er danskproducerede hos Søms i Vestjylland. Puderne er lavet af et duntæt 100 % bomuldsbetræk, der er fremstillet helt uden kemikalier. Fyldet er andefjer og dun og alle fjer er europæiske og overholder derfor alle EUs strenge krav med hensyn til dyrevelfærd. Puderne er herudover OEKO-TEX® certificerede.

SØMS har gennem mange år udvist en høj grad af socialt ansvar. SØMS har modtaget kommunens integrationspris, da over halvdelen af medarbejderstaben er af udenlandsk herkomst.

Mafundis produkter er syet på den Fairtrade certificerede systue Kiboko udenfor Nairobi, Kenya.

The Mafundi team

Ravi John Christensen

Founder

Ravi Christensen stiftede Mafundi i 2018. Han har boet en stor del af sin barn- og ungdom i Østafrika og har nærmest fået den 3. verdens kaos og varme ind med modermælken. Derudover har han boet og arbejdet en årrække i Sydasien og andre dele af Afrika.

Tine Bach

Designer

Tine Bach er uddannet fra Danmarks Designskole i 1998 og er Mafundis designer.

Maureen Walwe

Partnership manager

Maureen (til højre) varetager den daglige kontakt til Mafundis samarbejdspartnere. Maureen er Mafundis øjne, hænder og hjerte i Kenya.